Classic Burger

Av Espen Byrjall
Noe av det beste jeg vet er enkle, gode saftige hamburger laget på skikkelige råvarer. I dette tilfelle charolais fra Borgestad Gård.
Jeg starter alltid med å gjøre klar det som skal være med i retten. Legg klar kjøtt, grønnsaker, brød, sauser etc. Kjøttet skal ligge fremme i rom temperatur en time så det ikke er iskaldt.
Når det gjelder burgere river jeg kjøttdeigen fra hverandre og krydrer med salt og pepper og jeg er raus med krydderet, men dette er smak og behag. Ikke røre i kjøttdeigen etterpå!
Sett nå i gang å lage puckene ved å enten bruke henda eller på annen måte bruke former. Hvis du skal for med henda så sørg for at burgeren er lavest på midten når den er rå.
Årsaken til dette er at når du steker så krymper den uansett og da får du en ball, ikke lett å spise og rå i midten.

Jeg bruker ofte Brioche burgerbrød og std sauser som du får kjøpt i butikken. Gjør det enkelt og raskt, ha alt ferdig kutta. Jeg må ha sylteagurk, rødløk, jarlsberg, tomat og salat. Her bruker du bare det ganen din liker.
Så var det bare stekingen igjen da. Sterk varme er veldig viktig slik at du lukker burgeren. 1 min på hver side og hvile like lenge. Legg på osten når du snur den for siste gang og gjør klar tilbehøret.

Sett sammen burgeren ved å smøre på med de sausene du ønsker i topp og bunn. Selv liker jeg BBQ saus og aioli baserte sauser best + nødvendig ketchup og sennep fra Bergbys.